EDM_1570

Je beste lijf na je 40ste met Ellen Charlotte Marie

Na je veertigste kan het gebeuren dat je het één en ander van verandering begint te voelen aan jouw lichaam. Waar je vroeger van hier naar daar holde zonder zelfs een beetje buiten adem te zijn, merk je nu op dat je erna best toch even gaat gaan zitten. Dit komt omdat jouw cellen zich minder snel gaan herstellen, je vaak wat spiermassa begint te verliezen en er hormonaal ook wat begint te veranderen. Nu, geen paniek, dit is volledig normaal en iedereen heeft er wel in meer of mindere mate last van. Voor ieder van hen, het nieuwe boek van Ellen Charlotte Marie genaamd “Je beste lijf na je 40ste”. Via dit boek toont Ellen aan dat je op alle leeftijden je beste zelf kan zijn of worden. Ouder worden doen we immers allemaal, maar hoe je ouder wordt, dat bepaal je voor een groot deel zelf!

Je beste lijf na je 40ste - Holy Berry“In mijn boek deel ik praktische informatieve tips en voordelen van krachttraining voor vrouwen (én mannen) boven de 40 en dit koppel ik telkens aan enkele van mijn favoriete plantaardige recepten. Dit boek is er vooral gekomen om mensen te motiveren om in het beste deel van hun leven (vind ik toch :)), het heft in eigen handen te nemen en zelf te bepalen hoe ze ouder willen worden. Of je veertig bent en nog steeds blaakt van energie of net zestig kaarsjes hebt uitgeblazen en de ene dag jouw lichaam al wat meer tegenspartelt dan de andere, nu is het moment om je lichaam uit te dagen en letterlijk te versterken!”

Tot voor 2019 was krachttraining voor Ellen nog geheel onbekend terrein. Ze sportte wel al regelmatig maar hield het vooral bij lopen en zwemmen. De reden waarom ze met krachttraining is begonnen, was vanuit een diepe nood om sterker te worden. Al heel snel voelde ze zich zowel fysiek als mentaal sterker worden en het blijft haar uitdagen. Ze weerlegt in het boek de mythe dat trainen met gewichten en weerstandsbanden enkel voor bodybuilders of stoere mannen is weggelegd. Dat stoere dames ook bestaan, bewijst Ellen aan de lijve!

 

10 tips als je na je 40e met krachttraining wil beginnen: 
  1. Zorg voor een goede begeleiding als krachttraining nieuw voor je is
  2. Bouw geleidelijk maar consequent op
  3. Volg je evolutie met foto’s
  4. Zorg voor een enthousiaste sportbuddy
  5. Koop leuke sportoutfits
  6. Bewandel je eigen weg, vergelijk niet met anderen
  7. Volg enkele motiverende gym influencers
  8. Stel doelen voor jezelf
  9. Eet gezond en evenwichtig met voldoende eiwitrijke voeding
  10. Geniet en maak plezier!!
Niet enkel trainen, maar ook gezond eten!

Ellens keuken kun je samenvatten als gezond, gemakkelijk én lekker. Bijna al haar recepten zijn lactose- en glutenvrij, vegetarisch of vegan, en bevatten geen geraffineerde suikers. Ideaal als je voor jezelf of voor je gezin wat gezonder wilt gaan koken. De prachtige foto’s doen ons alvast honger krijgen!

Speciaal voor onze Holy Berry lezers deelde Ellen Charlotte Marie een overheerlijk en vooral gezond recept met ons uit haar boek “Je beste lijf na je 40ste”.

Ontdek hier het recept van haar Açai Cacao bowl!

 


 

Zin om nog meer te ontdekken over de Brugse foodie Ellen Charlotte Marie en een van de populairste Vlaamse foodies?  Volg haar dan op haar Instagram-pagina. Ze deelt vaak super leuke tips met haar + 127 000 volgers. Be one of them! 

Wil je meer te weten komen over de start van Ellen haar avontuur? Lees het interview met haar hier.

 


 

Comments are closed.