De winter is hét seizoen van de verkoudheden en allerlei nare kwaaltjes. Ons immuunsysteem laat het tijdens deze koude, donkere periode al
wat vaker afweten. Extra stress, minder goed slapen, geen zonne-energie en vaak
minder gezonde eetgewoontes zijn hiervan de boosdoeners.

Om ons te helpen gezond te blijven tijdens deze
wintermaanden gaf Lynn De Merlier, osteopaat en
voedingsdeskundige, ons enkele top tips.

Zo zal je ondermeer ook ontdekken dat, dankzij hun hoge gehalte aan
voedingsstoffen met een overvloed aan vitamines en mineralen, regelmatig onze
heilige Açai besjes op jouw menu zetten een ideale (en vooral erg lekkere)
manier is om de immuniteit extra te ondersteunen. No magic, only a Holy force!

Tip 1: Eat your fiber!

In een gezonde voeding horen vezels thuis. That’s a fact! Vezels hebben namelijk enkele zeer belangrijke functies. Zo dienen ze ondermeer als voedingsbron voor onze darmflora (dat zijn de goede bacteriën in de de darmen) en spelen vandaar uit een cruciale rol voor een goed werkend immuunsysteem.  Daarnaast trekken vezels vocht aan, waardoor alles vlotjes door het darmstelsel glijdt.

Onze Açai bevatten ook een portie vezels die helpen om jouw darmflora in balans te houden!

Tip 2: Omega 3 vetzuren niet vergeten!

In Omega 3 is een essentieel vetzuur dat zeer belangrijk is voor ons immuunsysteem. Het gaat ontstekingen tegen en zorgt voor een optimale werking van het immuunsysteem. Omega vetzuren zijn daarenboven enorm belangrijk voor een optimale hersenontwikkeling en werking en dit kan dan weer bijdragen tot those happy feelings.

Geef zeker ook aan je kinderen af en toe eens een Açai bowl (they will love love love it), boordevol essentiële vetzuren, zodat hun hersentjes optimaal kunnen ontwikkelen!

Tip 3: Variatie is king!

In heel wat vitamines en mineralen kunnen we
uitsluitend binnenkrijgen via onze voeding en dan voornamelijk via groenten en fruit. Antioxidanten is een verzamelnaam van specifieke vitamines en
spoorelementen die onze weefsels en het DNA beschermt tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn de agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan onze cellen en weefsels en die op lange termijn kunnen bijdragen tot de ontwikkeling van heel wat ziektes. Dit willen we niet dus maak dat bordje maar bright & colorful!

Açai bessen zijn één van de grootste bronnen van antioxidanten die er in de natuur te vinden zijn. Mix de bevroren pulp met allerhande fruit, noten, zaden, .. en je hebt jouw dagelijkse portie meer dan binnen!

Tip 4: No snoozing? You’re losing 🙂

In Goede slaap draagt bij tot een sterke immuniteit en zorgt ervoor dat we afweerstoffen aanmaken die ons beschermen tegen bacteriën en virussen. Wie een chronisch slaapgebrek heeft, kent een zwakker afweersysteem en zelfs een minder gunstige samenstelling van de darmflora. Wie de slaap moeilijk kan vatten kan eens de inname van magnesium verhogen. Magnesium helpt immers het lichaam en de hersenen te ontspannen en dus ook om rustig en diep te slapen.

Açai bessenbevatten maar liefst 21 mg magnesium per 100 gr. Een perfecte reden om jouw Açai bowl eens als dessertje te eten i.p.v. als ontbijt.

Time to be healthy and to try Açai!

Ons gamma biedt een ruim assortiment
aan Açai producten
 voor elk wat wils, op elk
moment van de dag.

Ontdek onze verschillende Açai-producten en laat je inspireren door onze recepten.