Zet je af en toe graag wat extra proteïnes op jouw menu? Maar wil je dit niet ter vervanging van jouw heerlijke Açai bowl? Easy peasy, lemon squeezy! Hier een super de luxe Açai bowl voor of na jouw workout of als topstart van de dag, die overvol zit van vitamines, vezels, essentiële vetzuren, eiwitten, .. en vooral van smaak!!

 

Bereidingstijd: 2 minuten | Hoeveelheid: 1 grote bowl 

 

Wat heb je nodig?
  • 2 Holy  Berry – Açai & guarana 
  • 2 bevroren bananen
  • 1/2 kop bevroren mango
  • 1 kop bevroren aardbeien
  • 1/2 kop plantaardige melk
  • 1 portie (plantaardige) vanille eiwit  naar keuze

 

Hoe maak je het?

Haal de 2 pakjes Açai & Guarana uit de vriezer en laat even ontdooien (kort onder koud water houden does the trick too). Neem terwijl de blender of staafmixer erbij en giet er de melk in. Voeg de andere soorten fruit toe. Vanaf het moment dat je de Açai pulp in stukjes kan breken in het pakje, dan is de pulp klaar om gemixt te worden. Snij de packs middendoor en voeg de bevroren pulp brokjes in de blender. Mix alles tot een smeuïg geheel. Voeg dan de vanille poeder toe en mix nog eens goed. Voeg indien nodig wat extra melk toe. Giet het geheel in een bowl en werk af met toppings naar keuze!

 

Tips:

  1. Gebruik je de pure Açai packs of de Açai berries, laat de pulp iets langer ontdooien en voeg indien nodig een lepeltje natuurlijke zoetstof toe.
  2. Hou je niet van eiwitpoeder? Vervang het dan door 1 eetlepel hennepharten.

 


 

Dit receptje én foto is  van de hand van Jennifer van My Smoothie Life. Jennifer inspireert haar volgers via haar prachtige Instagram pagina my.smoothielife  en website www.mysmoothielife.com met overheerlijke smoothies en juices. De foto’s op haar website zijn oogverblindend, nog maar te zwijgen van haar vele Açai receptjes (She is a true fan!). Echt de moeite om haar te volgen, wij zijn alvast mega fan!