Zijn er volgens jou nooit genoeg Açai cheesecake receptjes op deze planeet? Wel, voor ons ook niet! Vandaar dat we er nog eentje met jullie delen en we beloven het jou: It won’t get better than this! Alleen al de bodem zouden we puur naar binnenspelen.. en dan moet de Açai vulling nog komen. Heerlijker dan heerlijk!
Wat heb je nodig?
Voor de vulling:
  • 2 packs Holy Berry – Açai & Guarana, gesmolten
  • 750 ml magere platte kaas
  • 1 geplette banaan
  • 100 gr blauwe bessen en frambozen diepvries mix (of 1 van beide)
  • 12 gr gelatine
  • sap van 1 limoen
  • Afwerking: besjes, muntblaadjes, kokosschilfers, granaatappel, gedroogd fruit, …

 

Voor de bodem:

  • 100 gr Chocolate oatmeal van Arthur & The Sisters (of gewone havemoutvlokken)
  • 50 gr kokosvet
  • 100 gr Lotus speculoos (regular of volkoren variant)

 

Hoe maak je het?

Begin met de gelatine blaadjes te laten weken in koud water.  Dan begin je aan de bereiding van de bodem.

Je neemt een springvorm en bekleed deze met bakpapier. Dit zorgt ervoor dat je de taart er makkelijker kan uithalen.
Neem een cutter of mixer en mix alle ingrediënten voor de bodem samen. Deze mengeling hoeft niet 100% fijn te zijn, er mogen gerust nog wat brokjes inzitten.

Verdeel dit mengsel op de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Zorg dat er overal evenveel op de bodem zit. Zet de vorm even in de koelkast.

Voor de vulling neem je een steelpannetje en voeg je de ingrediënten voor de vulling samen in de pan. Meng alles goed onder elkaar.

Processed with VSCO with hb1 preset

Zet op een laag vuurtje en laat het mengsel warm worden. Opgelet: Het mag zeker niet koken! Voeg de geweekte gelatine blaadjes toe en zorg dat deze oplossen tot je een mooie homogene massa bekomt.

Giet het beslag op de speculoos-havermout bodem en plaats voorzichtig in de frigo. Na 3-4uurtjes zou hij opgesteven moeten zijn. Ik hou hem liefst een nachtje in de frigo, just to be sure 😄

Werk de taart af met de toppings en serveer!

 

Tip: Probeer zeker de Chocolate crunch van Arthur & The Sisters als afwerking op de taart! Net als je dacht dat de taart niet lekkerder kon worden 🙂 Alle overheerlijke producten van de fantastische zusjes Josephine en Charlotte van Arthur & The Sisters kan je bovendien aan huis laten leveren via hun online webshop 

 

 

Deze zalige Açai cheesecake is ontwikkeld door de bevallige en vibrante Sara van Kook van jou!  Check zeker haar Instagram pagina overheerlijke en gebalanceerde receptjes. Instant happiness!