Hi Didi, vertel ons eerst even hoe alles begonnen is?  Hoe ben je op het idee gekomen om JusJus op te richten?

Mijn naam is Diana alias Didi, Delgado en ik ben geboren en getogen in Puerto Rico. Ik ben advocaat van beroep maar in 2012 voelde ik aan dat het tijd was voor iets anders. Mijn partner Alain moedigde me aan om op zoek te gaan naar andere mogelijkheden buiten de advocatuur. Dus ik keek naar mijn passies en aangezien ik enorm hou van juicen en koken,  was het duidelijk welke richting ik uit moest gaan. Ik was thuis al jaren bezig met slow juicing en in Amerika ontstonden er overal cold pressed juicing bedrijven, maar aan deze kant van de oceaan waren er maar weinig voorbeelden. Dus zijn Alain en ik begin 2013 begonnen met het ontwikkelen van het idee van Jus Jus. In nog geen 6 maand hebben we de recepten uitgewerkt, een webshop opgezet, leveranciers gezocht, vergunningen, etiketten, etc. ontwikkeld. We hebben er al onze energie in gestoken en tja, sindsdien zijn we niet meer gestopt!😅

 • Zalig toch wanneer een onderneming start vanuit een oprechte passie! Wat is jouw visie achter JusJus en de producten die je aanbiedt?

  De visie is altijd geweest om “gezondheid” aan te bieden op een gemakkelijke en toegankelijke manier, maar zonder in te boeten aan kwaliteit. Velen onder ons strugglen om de nodige portie groenten per dag  naar binnen te krijgen en juices, vooral groene sappen, is ultra handig om snel die energieke en nutritionele fix te krijgen. Naast onze sappen hebben we ook veganistische melk op basis van amandelen/cashewnoten en we hebben een aantal heerlijke snacks ontwikkeld, allemaal glutenvrij, veganistisch, met natuurlijke suikers en meelsoorten (amandel, haver). Het idee is om producten aan te bieden die echt voedzaam en lekker zijn en waarvan je een goed gevoel krijgt omdat ze je niet afremmen of je een suikercrash geven.

 • Wat zijn voor jou de criteria om een ingrediënt toe te voegen aan een product?

  Eerlijk gezegd moeten we het eerst lekker vinden en het regelmatig willen drinken/eten/ van genieten😋. Dat is het belangrijkste criterium! Hoewel we de nieuwste wellness-trends op de voet volgen, voegen we niet zomaar een ingrediënt toe omdat het populair is of omdat anderen het doen. We onderzoeken graag de wetenschap erachter en proberen het een paar maanden uit vooraleer we beslissen om het al dan niet te gebruiken. Een paar jaar geleden bijvoorbeeld begon iedereen in de wellness selderijsap te drinken. Ik las er veel boeken over en begon 6 maanden lang pure selderijsap te drinken. Ik stond versteld van de resultaten en hoe ik me erdoor voelde, dus begonnen we met selderijsap aan te bieden. Nog steeds één van onze bestverkopende producten!

  Want hoe je gekleed bent hééft invloed, of je dat nu wilt of niet. Je vertelt een verhaal. Dat je niet afhankelijk bent maar zelf kan kiezen wat voor indruk je nalaat, is iets waar velen zich niet bewust van zijn en hier wou mijn steentje toe bijdragen.

 • Wat was jouw mening over Açai besjes? Kende ze Açai al voordat de collab tussen onze beide merken tot stand kwam?

  Ja hoor, ik kende Açai al! We hadden 12 jaar geleden in Puerto Rico de beroemde açai bowls ontdekt en waren er werkelijk verslaafd aan geworden! We aten ze als ontbijt voordat we naar het strand gingen🏖. Eens terug in Belgie was het echter niet evident om aan kwalitatieve Açai te geraken, totdat Holy Berry op ons pad kwam. En de rest is history 🙂 Want Açai is niet alleen verslavend lekker, ook de vele bekende gezondheidsvoordelen van deze bessen soort maken het zo aantrekkelijk om mee te werken. En dit hebben we dus ook gedaan!

 • Wat sprak je het meeste aan om een collab te doen met HB?

  Ik maak/kook het grootste deel van onze maaltijden omdat ik graag weet wat er in het voedsel zit dat we eten (ja, ik ben een controlefreak🙈) dus ik ben al een fan van het gebruik van de Holy Berry açai packs in mijn weekend ontbijtbowls, gemengd met wat Jus Jus amandelmelk. Dus ik was al een echte fan😍 als consument. En toen ik de lieve mensen (Margaux en Stephen) erachter ontmoette en hun passie en liefde voor hun merk voelde, wist ik dat dit een collab was die het waard was om onze inspanningen in te steken.


  Door te werken met vraagstelling wou ik de lezer uitnodigen om die zoektocht aan te gaan. Ik vertel over mijn antwoorden en list de manieren, de behandelingen, de technieken, de boeken, de personen, ..  hoe ik tot deze conclusies ben gekomen maar. Er is daarenboven niet één antwoord en antwoorden veranderen ook doorheen jouw leven. Daarom vind ik vraagstelling zo interessant. Het leert je eeuwig open minded te zijn.hoofdstuk in mijn leven.

 • Dankjewel, heel erg lief en volledig wederzijds! Naast in een drankje, hoe en wanneer geniet je het meest van Açai?

  Met een lepel🥰. Ik gebruik één van onze amandelmelken en blend deze samen met een halve banaan en enkele Açai pakjes tot een smeuïg geheel. Dan giet ik de mengeling in een kom en top het af met veel mango, bessen en cacao nibs. Ook bij Jus Jus hebben we de Holy Berry Pure Açai Packs getest in onze huisgemaakte granola en we zijn bezig de laatste hand te leggen aan een heerlijke en gezonde granola op basis van Açai!

  En probeer gewoon eens een receptje te maken waarbij je bij de ene versie bioproducten gebruikt en bij de andere non-bio producten en doe een smaaktest. Gebruik hierbij zeker aardappelen, tomaten, wortels en courgettes want bij deze groenten is het smaakverschil enorm!