Bij Holy Berry streven we naar ethische en duurzame handel, met aandacht voor zowel mens als natuur. Daarom werken we uitsluitend samen met gelijkgestemde partners (coöperaties), die in samenwerking met lokale gemeenschappen en volgens traditionele technieken op een milieuvriendelijke manier te werk gaan.

Wat houdt dit onder andere in?

Holy Berry / Açai / Amazonewoud / duurzaamheid

Wilde Açai

Onze Açai bessen groeien in het wild en niet op plantages. Ze groeien in het wild doorheen het Amazonewoud en worden slechts tweemaal per jaar geplukt door lokale stammen. Door op deze duurzame manier te werken is er geen negatieve impact op het woud en wordt monocultuur en uitputting van deze zeer rijke bodem vermeden.

Açai / Duurzaamheid / Holy Berry / stabiel inkomen

Stabiel inkomen

Door de wildpluk zorgen we ervoor dat onze Açai plukkers geld verdienen zonder dat ze er hun land voor hoeven verkopen. Daarnaast bieden we lokale boeren de zekerheid van een stabiel en regelmatig inkomen door de Açai vruchten op een duurzame manier aan te kopen. Zonder dit gegarandeerde inkomen zouden de boeren gedwongen worden hun als "waardeloos" beschouwde land te verkopen, wat vaak leidt tot ontbossing.

Eerlijke Arbeid / Holy Berry / Açai / duurzaamheid

Eerlijke arbeid

Bij Holy Berry kijken we er zeer streng op toe dat er geen kinderen worden ingezet voor het plukken van Açai. Daarvoor hebben we nauw contact met onze partner die elke drie maanden naar Brazilië trekt om te controleren of onze bessen op een eerlijke manier geplukt worden. Bovendien betalen we heel wat geld voor scholing en infrastructuur om de plaatselijke plukkers daar eerlijk te vergoeden.

Benieuwd naar onze duurzame Açai producten?

Bij Holy Berry hebben we de (h)eerlijkste smaken van Açai in ons gamma: een voor een voorzien van de beste Açai-kwaliteit en boordevol smaak. 

 • Sandra Bekkari - voedingsdeskundige - Açai - Holy Berry

  Sandra Bekkari (voedingsdeskundige)

  "Ik ben fan van het eerste uur en heb enorm veel respect voor de jonge en hardwerkende ondernemers achter het Belgische bedrijf Holy Berry. Dankzij hen genieten wij op regelmatige basis van (h)eerlijke Açai bowls."

 • Servaas Binge (Huis- & sportarts) - Açai - Holy Berry

  Servaas Binge (Huis- & sportarts)

  "Açai is uniek omdat het super voedzaam is: het zit niet alleen bomvol polyfenolen maar levert ook vetzuren aan, verzadigt goed, is laag aan suiker, bevat vezels én zit boordevol antioxidanten.Antioxidanten zijn super voor ons lichaam, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Ik zeg altijd als je de beste anti-aging wilt, eet dan voldoende antioxidanten!"

 • Evy Gruyaert (Start 2 Run coach) - Açai - Holy Berry

  Evy Gruyaert (Start 2 Run coach)

  "Wie mij al langer kent, weet dat ik verzot ben op Açai bowls. Mijn persoonlijke favoriet is de Açai & Guarana pack, pure (suikervrije) açai pulp waar een klein beetje rauw rietsap en guarana is aan toegevoegd voor een lichte extra energie boost."