Over onze producten

Assortiment Holy Berry Açai producten

Vanwaar ons geloof in deze superfoods?

Omdat de natuur in de prachtige, groene omgevingen waar ze groeien nog ongemoeid – vrij van manipulatie en exploitatie – zijn gang is kunnen gaan, zijn de grondstoffen die daar te vinden zijn qua voedingswaarde en smaak gewoonweg bijzonder te noemen. Ons lichaam heeft deze voedingsstoffen meer dan ooit nodig en daarom vinden wij de verre afstanden geen goede reden om ze niet op onze menu te zetten.

Wat zijn de voordelen van Açai?

Voordelen legio maar we verstaan je vraag. Als de ware onderzoeker die je bent, wil je uiteraard weten wat je in je lichaam stopt. Je wilt stralen, vol energie zitten en je voelen als een superheld.  Well, join the club. Wat we wel kunnen zeggen is dat Açai één van de voedingsmiddelen is die jouw lichaam écht voedt. We zetten alle voordelen voor jou nog even op een rijtje maar we geven alvast mee dat Açai besjes bij de grootste bronnen van antioxidanten behoren die er in de natuur voorkomen en bijzonder zijn vanwege hun grote gehalte aan essentiële vetzuren (Omega 3, 6 en 9 in een ideale verhouding) . Ten slotte bevatten deze besjes geen vruchtensuikers (het is een ongemanipuleerde bessensoort, vandaar) “Wat is Açai?”.

Echt voeden, wat bedoelen jullie daarmee?

Daarmee verwijzen we naar de hoge concentraties aan nutriënten zoals antioxidanten (vitamines, mineralen,..)  en essentiële vetzuren die onze producten per definitie bevatten. Ze voeden het lichaam op een manier dat niet alle voedingsmiddelen kunnen en ze daarom af en toe op jouw menu zetten is gewoon een echte aanrader!

Voor het Açai Bowl Mix gamma hebben jullie de Açai pulp terug een besjesvorm gegeven. Hoe hebben jullie dit gedaan?

Dit is via een techniek genaamd IQF: Individually quick freezing. Hierbij wordt de Açai pulp in vormpjes gegoten en heel snel aan heel lage temperatuur ingevroren. Wil je nog meer weten, lees er alles over op deze pagina van Wikipedia .

Welke certificaten dragen jullie producten?

Al onze Açai producten zijn EU bio gecertificeerd, vegan, kosher, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers.

De verpakkingen bestaan uit plastieke zakjes, niet erg eco-friendly toch?

We zijn ons daar heel sterk van bewust en daarom constant op zoek naar alternatieven voor plastic en andere vervuilende materialen. Het aantal bestaande alternatieven voor verpakkingen in diepvriestemperaturen is echter nog heel beperkt. Onze belofte naar jullie is dat we blijven zoeken naar de meest ecologische oplossing en dat winst maken daarbij ondergeschikt is aan het welzijn van onze mooie aarde.

Is er een verschil tussen de Açai pulp in de 100 g Packs en de Açai pulp in de Açai Bowl Mixes?

Neen, enkel de vorm verschilt. Waar de Açai pulp in de Packs een reepvorm heeft, heeft de Açai pulp in de Açai Bowl Mixes een bolletjes vorm.

Zomaar gelijk wat verschepen?

Het transport is de achillespees van onze onderneming. Daarom willen wij niet eender wat tot hier brengen. De zwaardere ecologische voetafdruk van vrachttransport is enkel verantwoord indien we iets transporteren wat de moeite waard is. De gemene deler van alle producten van Holy Berry is: “(h)eerlijk gezond”.  Niet echt origineel misschien maar wel 100% waar. Er is geen enkel product dat wij aanbieden dat niet voldoet aan onze drie eisen:

  • Heerlijk -> “healthy suffering” is niet aan ons besteed
  • Eerlijk   -> transparantie, eerlijke handel & met respect voor onze planeet
  • Gezond -> geen hypes, maar voeding dat écht voedt

Açai kan daarenboven één van de grootste wapens worden in de strijd tegen ontbossing van het Amazonewoud, dit uiteraard enkel wanneer het Açai is dat afkomstig is van duurzame en eerlijke handel, met voorkeur voor wildpluk. 

Hoelang zijn de producten houdbaar?

Ons diepvriesgamma is bevroren dus zijn maanden tot jaren houdbaar in de diepvries. Onze Açai Drinks zijn tot 45 dagen houdbaar na productie.

Een korte handleiding bij onze producten

Holy Berry / Açai / Açai Bowl / FAQ

Hoe komt het dat een klassieke Açai zo een dikke textuur heeft?

Dit komt omdat je de Açai pulp (half) bevroren gaat gaan mixen met de andere ingrediënten. Ook het toevoegen van (plantaardige) yoghurt (ipv melk of sap) houdt de textuur langer dik. Wil je nog meer een ijsjes structuur, voeg dan naast de bevroren Açai in plaats van vers fruit, bevroren fruit toe. Je zal dan wel iets meer yoghurt of sap moeten toevoegen om het mixen vlot te laten verlopen.

Heb ik een superfancy mixer nodig om een Açai bowl te maken?

Neen, absoluut niet! Een gewone staafmixer does the trick. Laat gewoon de bevroren ingredienten iets langer ontdooien (een minuut of 5) vooraleer je aan het mixen gaat. Lukt het nog moeilijk, wacht nog even voor je verder mixt of voeg iets meer yoghurt, sap of melk toe. Pas op, werk in beetjes want anders riskeer je dat de Açai bowl te lopend wordt.

Ik heb nog restjes over van mijn Açai bowl. Kan ik dit bewaren voor later?

Eerst en vooral toch zeggen dat we het vreemd vinden dat je nog iets overhebt :).  Wij verorberen immers onze Açai bowl in enkele minuten :). Maar, om te antwoorden op deze vraag, je kan het restje Açai zeker bewaren in de frigo tot de dag erop zelfs. Best in een afgesloten potje. Verwacht wel niet dat de textuur nog zoals voordien is. Het zal meer een smoothie zijn geworden die je kan opdrinken. Meng misschien wel nog enkele eetlepels (plantaardige) yoghurt onder het Açai restje om wat extra dikte te bekomen. Aanlengen met melk kan ook wanneer je voor een dunne smoothie wilt gaan. Gewoon even goed shaken en klaar! Er zullen enkele voedingstoffen vervlogen zijn maar Açai zit er zo bomvol van dat er nog meer dan genoeg inzitten om jouw lichaam van de heilzame effecten te voorzien.

Ik wil graag mijn Açai bowl meenemen en later opeten. Kan dat?

Dat kan zeker, op voorwaarde dat je niet aan de andere kant van het land moet zijn :). Een Açai bowl kan zeker tegen een stootje maar de dikkere textuur (door de bevroren Açai) zal wel afzwakken naargelang de uren verstrijken. Op zich niets ergs aan, een vloeibare Açai bowl (aka smoothie) vinden wij persoonlijk even lekker! Werken met een thermos is wel een goede tip om de bevroren textuur zo lang mogelijk te bewaren.

De Breakfast Bowls, zijn speciaal ontworpen voor "on-the-go". Haal ze de avond ervoor uit de diepvries en laat ontdooien in de frigo, of plaats voor 10 minuutjes in de microgolf op ontdooi stand en hup klaar om mee te nemen!

Kan ik de avond voordien de Açai producten uit de diepvries halen?

Ja, dat kan zeker maar ze zullen over de nacht gesmolten zijn. Een echte Açai bowl zal dus moeilijk worden (die wordt immers verkregen door het bevroren mixen van de Açai) maar je kan de ontdooide producten perfect in een smoothie, yoghurt of havermout bowl verwerken. Ook in zoute gerechtjes wordt vaak gebruik gemaakt van gesmolten Açai in de vorm van een coulis, vinaigrette, …Je kan de gesmolten producten (ongeopend weliswaar) tot 2 dagen bewaren in de frigo.

Daarentegen zijn de Breakfast Bowls ideaal om de avond ervoor uit de diepvries te halen. In de ochtend zijn ze ontdooid en klaar om op te eten of mee te nemen voor "on-the-go".

Wanneer is het beste moment om Açai te eten?

Juiste antwoord: OP ELK MOMENT VAN DE DAG!

Iets genuanceerder antwoord: Je kan eigenlijk op gelijk welk moment van de dag Açai eten. Een Açai bowl is een ideale start van de dag omdat de besjes jouw systeem een boost geven en jou ver tot na de middag loodsen zonder honger. Ook voor of na het sporten is Açai ideaal omdat het de spieren versterkt, herstelt en beschermt. Wijzelf eten alle dagen Açai als ontbijt of als tussendoortje en schotelen het gegarandeerd voor aan onze gasten als heerlijk licht en origineel dessertje. Maar zoals reeds gezegd kan Açai in alle vormen en op alle momenten gegeten worden! Als een klassieke Açai bowl, gesmolten in een shake of warme havermout of als een ingrediënt in een zout gerechtje.. Maar het écht beste moment om Açai te eten  is… (een binnenkoppertje) nu! 

Moet ik dagelijks Açai eten om van de voordelen te genieten?

Ja, en het liefst tien pakjes per dag… Neen, als je van de voordelen wil genieten is het al genoeg om een paar keer per week een Açai bowl te verorberen, of bijvoorbeeld telkens na het sporten. Wij eten gemiddeld 1 of 2 keer per dag Açai maar we zijn natuurlijk “Açai diehards”. Onze Açai producten zijn de perfecte aanvulling op een levensstijl vol plantaardige en onverwerkte voeding. Je gaat je goed voelen en gaat stralen maar dat zal zeker niet alleen door onze Açai besjes komen. Als je voor je gezondheid zorgt, dan zorg je voor jezelf en daar wordt je vanzelf gewoon gelukkiger van. We hebben geen maximum of minimum richtlijnen maar we sluiten uiteraard niet uit dat je die hoeveelheid Açai consumpties automatisch zal gaan opschroeven.

Behalve een Açai bowl, hoe kan ik Açai nog gebruiken?

Schitterend! Je begint je açai bowls al wat te normaal te vinden. Dat wil zeggen dat je goed op dreef bent in de açai bowl’ing club en nu dus naar wat leuke afwisseling zoekt om onze heerlijk açai op nog meer manieren te verorberen. Klik hier om je te laten inspireren door de vele receptjes op de receptenpagina.

Zijn onze producten geschikt voor kinderen en zo ja, vanaf welke leeftijd?

Ja absoluut, ze zijn zelfs heel erg aan te raden! En als ontbijt al helemaal! Onderzoek toont immers aan dat kinderen onvoldoende voedzaam ontbijten, waardoor ze sneller grijpen naar ongezonde snacks.

Daarenboven nemen kinderen (en ook volwassenen) vaak te weinig omega vetzuren in, terwijl net deze zo belangrijk zijn voor een optimale hersenontwikkeling. Een Açai bowl of smoothie is een ideale manier om kinderen allerlei voeding te laten eten, dit zonder dat ze het echt doorhebben 😉 Zo kan je notenpasta’s, havermout, (plantaardige) yoghurts, allerlei soorten fruit en ja, zelfs groenten verwerken in een Açai bowl. Zolang de frisse en dikkere textuur (doordat je enkele ingrediënten diepgevroren gaat mixen) behouden wordt, zullen ze met veel plezier aan tafel schuiven. Açai is aan te raden voor kinderen vanaf 1 jaar. Dit is de aanbevolen leeftijd om een breed gamma aan bessen soorten te introduceren in het voedingspatroon van een baby.

Welke Holy Berry producten mag ik eten wanneer ik zwanger ben?

Al onze producten mag je eten wanneer je zwanger bent. Ze zijn zelfs zeer goed om te eten voor jou en je kleintje!

Sinds ik producten van Holy Berry eet, dwalen mijn gedachten soms af naar groene vergezichten en paradijsvogels. Is dit normaal?

Geen paniek, je zou lang niet de enige zijn. Een van de neveneffecten waar we maar al te graag voor instaan is dat onze producten je wel eens kunnen doen dagdromen naar exotische bestemmingen. Ze smaken niet alleen heerlijk, maar ze doen je ook goed voelen binnenin. Regenwoud wanderlust maakt deel uit van de Holy Berry ervaring!

Over onze webshop: bestelling & levering

Hoe bestel ik iets bij Holy Berry?

STAP 1: Plaats de gewenste producten in je winkelmandje.

STAP 2: Ga naar de afrekenpagina.

STAP 3: Vul je gegevens in.

STAP 4: Kies de gewenste leverdatum.

STAP 5: Voer je kortingscode in (indien van toepassing).

STAP 6: Voltooi de betaling.

Kan ik kiezen wanneer mijn bestelling geleverd wordt?

Bestellingen worden enkel geleverd op donderdagen. Je kiezen tussen twee levermomenten.

Tussen 8 uur en 18 uur of tussen 14 uur en 22 uur.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkost in zowel België als Nederland is €12,5.

Vanaf €100 euro is er een gratis verzending.

hoe ziet het leverproces eruit?

1. Je ontvangt een orderbevestiging bij het moment van de aankoop.
2. Op de dag voor de levering krijg je van onze logistiek partner een reminder via mail en sms.
3. Op de ochtend van levering krijg je een Track & Trace toegestuurd waarin je jouw pakket kunt volgen via mail en sms.
4. Zodra het pakket 60 tot 30 minuten van jouw verwijderd is krijg je een sms met 'We zijn er bijna'.
5. Nadat je jouw pakket ontvangen hebt krijg je een mail  van onze logistiek partner met de vraag hoe vlot de levering gegaan is. 

levert Holy Berry overal in België en Nederland?

Jazeker! Wij leveren in heel België en Nederland.

Kan ik mijn pakket volgen?

Op de ochtend van het levermoment ontvang je een email met de Track & Trace. Hiermee kun je je pakket volgen en blijf je op de hoogte van het levermoment. Zodra het pakket 60 tot 30 minuten van jouw verwijderd is, krijg je een sms met 'We zijn er bijna'. Voor vragen over je levering op de leverdag zelf kun je contact opnemen met onze logistieke partner op: +31 79 363 4160.

Hoe worden de producten geleverd?

De producten worden geleverd in een kartonnen doos en omdat het diepvriesproducten zijn is het zeer belangrijk dat iemand thuis is om ze in ontvangst te nemen.

Er is iets tussengekomen en ik ben niet meer thuis op het gekozen levermoment, kan de bezorger nog steeds mijn bestelling afleveren?

Helaas kunnen we geen levering doen wanneer je niet thuis bent. We laten producten in geen geval achter bij afwezigheid, ook niet bij buren, post punt... Er zal een nieuw bezorgmoment aangemaakt moeten worden. Je kan dit doen door jouw ordernummer en alle gegevens naar office@theholyberry.com te sturen.

Is mijn bestelling gelukt, want ik heb geen bestelbevestiging of Track&Trace ontvangen?

Na het plaatsen van je order ontvang je een bestelbevestiging via jouw mail. Heb je deze niet ontvangen check dan even je ongewenste mailbox/spam. Mocht dit niet het geval zijn neem contact op met office@theholyberry.com.

Kan ik de bestelling die ik geplaatst heb nog wijzigen of annuleren?

Neem zo snel mogelijk contact op met onze logistieke partner op +31 79 363 4160. Eens het order doorgegeven is aan onze logistieke partner kan deze niet meer worden gewijzigd. In dat geval bespreken we een passende oplossing bij je vraag.

Hoe snel wordt ik terugbetaald als mijn bestelling mislukt?

Als je recht hebt op een terugbetaling ontvang je daarvan bericht via mail en betalen we binnen de 5 werkdagen het verschuldigde bedrag. 

Ontdek onze Açai producten