Amendine De Paepe - Açai - Holy Berry - Insentials

Amandine De Paepe, nutritionist, biomedicus en founder van Insentials, vertelt ons in deze blog wat meer over hoe ze vrouwen helpt om een gezond leven te leiden door de tekorten van voedingsstoffen aan te vullen.

95% van de vrouwen kampt met een vitaminetekort. Deze vaststelling ligt mede aan de basis van de oprichting van Insentials. Ons uitgangspunt is dat iedere vrouw uniek is en zo ook haar lichaam. Het is dus belangrijk dat we ons lichaam leren begrijpen en onze specifieke noden leren ontdekken. Daarom ontwikkelde ik ondermeer een wetenschappelijk onderbouwde en unieke zelftest waarmee je aan de hand van doelgerichte vragen een persoonlijk vitamineplan krijgt.”– Amandine de Paepe van Insentials

 • Hoe is Insentials ontstaan?

  “Al van jongs af aan heb ik een grote passie voor voeding en gezondheid. Tijdens mijn carrière als biomedicus en voedingsdeskundige in de farmaceutische wereld, bracht ik een aantal voedingssupplementen succesvol op de markt. Dit wakkerde mijn passie voor supplementen en voeding aan en besloot ik om in 2021 Insentials te lanceren.”

 • Wat wil je met Insentials bereiken?

  “Vitamines innemen is belangrijk, maar nog belangrijker is te weten welke combinaties mogelijk zijn, dat is de sterkte van Insentials. Bij ons krijg je, naast een dosis Smart Insentials, een persoonlijke test die duidelijk gaat aantonen welke vitamines je lichaam nodig heeft. Dit helpt je niet enkel om gezonder te zijn, maar ook om je beter te voelen. Dat is mijn doel met Insentials. Ik wil vrouwen preventief en op een holistische manier helpen bij het aanvullen van hun tekorten en essentiële vitamines en dit op basis van een persoonlijke screening.”

 • Wat is juist “Smart Insentials Vitamins”?

  “Deze multivitamine bevat enkel nutriënten die je écht nodig hebt. De meeste andere multi’s bevatten 20+ ingrediënten die te laag gedoseerd zijn en die je al genoeg uit je voeding haalt.  Onze vitamines bevatten er slechts 6, in optimale dosage. Hierdoor heb je een betere vitamine-opname in jouw lichaam.”

 • In jouw praktijk ga je holistisch te werk. Dit zien we ook in het logo van Insentials terugkomen. Wat representeren de 5 bolletjes van het logo van Insentials?

  • Eten: Gezonde voeding is de basis van een gezond leven. 
  • Exercise: Een goed werkend lichaam heeft ook haar dosis aan beweging nodig.
  • Expertise: Je moet niet zomaar medicatie innemen, maar over de juiste kennis beschikken.
  • Ecologie: De vitamines worden in mooie, hervulbare glazen potjes geleverd.
  • Essentialise: Gezonde voeding is de dag van vandaag niet meer voldoende, je hebt ook supplementen nodig.

  Deze 5 “e” holistische aanpak zorgt ervoor dat elk puntje de nodige aandacht krijgt en dat het volledige plaatje klopt.

 • Holy Berry gelooft dat een gezond lichaam een goed functionerend lichaam is. Toch raad jij aan om af en toe te detoxen. Waarom vind je dit zo belangrijk?

  “Een detoxkuur helpt je lichaam bij het elimineren van giftige stoffen. Om je lichaam te resetten, heeft je lever energie nodig en dat haalt hij uit antioxidanten zoals vitamines en mineralen. Een van de krachtigste antioxidanten is Glutathion. Deze stof neutraliseert vrije radicalen en werkt ontstekingsremmend. Onmisbaar dus wanneer je grote kuis wil houden in je lichaam.

  Daarnaast heeft detoxen niet alleen een positief effect op je lichaam, het zorgt ook voor een reset van je mind. Ik raad vooral aan om een detox kuur in te nemen bij elke seizoenswissel.” 

 • Je hebt een box die hier specifiek op inzet. Uit wat bestaat de Detox Boost van Insentials juist?

  “Onze Detox Boost is een bewezen anti-oxidant supplement voor de lever. Dit helpt om je lichaam op een efficiënte & natuurlijke manier te ontgiften. Door deze detox ga je je energieker gaan voelen, iets wat iedereen toch graag wilt. Onze Detox Boost bevat mariadistel, artisjok, choline en glutathion voor een optimale leverdetox en eliminatie van je lichaamstoxines.”

 • We hebben al gehoord én gezien dat je fan bent van onze Açai besjes, wat wat natuurlijk super leuk vinden! Waarom zet je Açai op jouw menu?

  “Ik ben zeer fan van Açai. Dankzij het hoge gehalte aan voedingsstoffen met een overvloed aan vitamines en mineralen is de açaibes een superfood die ik graag als ontbijt neem. Ondanks ik sterk voorstander ben van Intermittent fasting, moet ik ontbijten. Ik sta altijd heel vroeg op waardoor mijn ontbijt altijd een van mijn belangrijkste maaltijden. Hiervoor zijn Holy Berry producten heel praktisch. Heel gezond en klaar in 1-2-3!”

Zin om nog meer te ontdekken over Insentials? Bezoek dan hun website!