Waarom RSC Anderlecht? Neen hoor! Niet om de paarse kleur! Dat de paarse kleur van Açai perfect matcht met de paarse kleur van de club, is een aangenaam toeval.

RSC Anderlecht is, zoals je kan lezen in het interview met Stephanie Scheirlynck, al een geruime tijd bezig met in te zetten op gezonde voeding en geeft hierover zelfs opleidingen aan hun spelers, dit alles onder het toeziend oog van de club diëtiste, Stephanie.

Ze geloven dat een gematigde, maar goed onderbouwde aanpak m.b.t. voeding, de meeste garantie geeft op fitte spelers en goede prestaties. Daarnaast beschouwen ze voeding als een lange termijn investering die sowieso z’n vruchten afwerpt. Clearly no quick fixes

Dat ze openstaan voor voeding dat hoog scoort op voedzaamheid, valt dus niet te verbazen. Natuurlijke voeding, rijk aan antioxidanten, vitamines, mineralen, essentiële vetzuren, enz. komt regelmatig op het menu te staan van de spelers.

De bijzondere samenstelling en de lekkere, veelvuldige bereidingswijzen van Açai hebben de chef en de diëtiste van de club hun hart veroverd en sinds enkele maanden staan de besjes bijna dagelijks te blinken op het ontbijtbuffet. Het is één van de meest favoriete ontbijtitems, wat nogmaals  bewijst dat gezond eten ook enorm lekker en toegankelijk kan zijn.

En neen, het is niet enkel omdat ze Açai op hun menu hebben dat we ze sponseren, maar wel omdat we sterke gemeenschappelijke waarden hebben! We zijn daarom enorm fier te kunnen zeggen dat de spelers van RSC Anderlecht hun dag starten met onze Açai! 

  • Wist je dat in 100g bevroren Açai pulp er duizenden Açai besjes verwerkt zitten?! 

    De Açai besjes bestaan namelijk 95% uit pit en het enige wat overschiet bij het ontpitten is het velletje en het vruchtvlees net onder het velletje. Om aan 100g pure Açai pulp te komen moeten er dus grote hoeveelheden Açai besjes ontpit worden, wat verklaart waarom de pulp zo enorm voedzaam is.