Açai - mindfuel voor studenten - Holy Berry

Mindfuel voor studenten

Ons favoriete seizoen, de zomer, is eindelijk in aantocht! Bij het woord zomer denken wij onmiddellijk aan een stralende zon, een helderblauwe hemel, warme temperaturen en – last but not least – heerlijke verfrissende açai bowls! Echter, het is ons niet ontgaan dat aan de zomervakantie ook een stressvolle periode voorafgaat, meer bepaald voor de studenten onder ons.  De examenperiode is heel energie zuigend en vraagt enorm veel van ons lichaam. Daarom is het belangrijk om jezelf goed te verzorgen, onder andere door jouw lichaam te voeden met de juiste voedingsmiddelen. Laat dat nu nét iets zijn waar açai jou kan bij helpen! In deze post vinden jullie uitleg over stimulerende stoffen voor de hersenen die in de açai bes verstopt zitten én geven we jou enkele tips mee voor leuke, gezonde tussendoortjes die slechts enkele minuten tijd in beslag nemen. Here we go!

 • Anthocyanen en omega vetzuren

  Açai biedt tal van voordelen om de komende examenperiode goed door te komen. Ten eerste bevat dit krachtig besje een overvloed aan anthocyanen in de schil. Concreet verlagen deze antioxidanten stress én bevorderen ze de gezondheid van de hersenen. Bovendien is ook aangetoond dat deze het geheugen verbeteren. Ideaal dus voor een student die een enorme hoeveelheid aan informatie moet verwerken! Naast anthocyanen bevat de açai bes ook omega vetzuren. Deze beschermen ons niet alleen tegen hart- en vaatziekten, maar bevorderen ook de hersenfuncties én zorgen voor de aanmaak van cellen. Nog steeds niet overtuigd? Lees dan zeker verder!

 • Ontbijt

  Je kent het wel: je staat op (misschien net iets later dan je had gehoopt) en je wilt niet veel tijd spenderen aan het ontbijt omdat je zo snel mogelijk in die boeken wilt duiken. Dus dan smeer je maar snel een boterham met choco, of neem je helemaal geen ontbijt. Herkenbaar? Dan hebben wij het ideale alternatief voor jou, namelijk de açai bowl! Naast het feit dat açai boordevol gezonde voedingsstoffen zit, is het ook gewoon kei lekker! Kies een paar van jouw favoriete toppings om af te werken et voilà, klaar in slechts enkele minuten! Zo start je niet alleen jouw dag gezond, maar krijg je er ook een enorme energy boost van. Een productief dagje studeren gegarandeerd! Je vindt enkele recepten voor açai bowls hier.

 • Tussendoortjes

  Heb je een dipje overdag of voel je een klein hongertje opkomen, maar wil je eens iets anders (lees: iets gezonds)? Ook daar kan açai jou uit de nood helpen! Het besje is namelijk zeer laag in suiker en geeft jou een lang verzadigd gevoel. Voor degenen die geen al te lange pauzes willen nemen, is de açai smoothie het ideale tussendoortje.

  Açai smoothie recept 

Kortom, genoeg gezonde alternatieven voor ontbijt en tussendoortjes! Het ganse Holy Berry team wenst de studenten heel veel succes met de examens. En vergeet niet: an açai a day keeps the re-examinations away!