Wat maakt Açai zo speciaal?

We kunnen talloze redenen opsommen waarom Açai zo bijzonder en onmisbaar in een gezond voedingspatroon. En omdat de besjes zo enorm lekker kunnen worden klaargemaakt, vergt het zelfs geen enkele moeite! Twijfel je toch nog?

Hieronder enkele redenen waarom deze power besjes een plekje verdienen op jouw dagelijkse menu.

Inklapbare content

EEN FEEST VOL ANTIOXIDANTEN

Als je aan Açai denkt, denk dan aan antioxidanten. Want Açai bevat maar liefst dubbel zoveel antioxidanten dan zijn broertje de blauwe bes! Antioxidanten zijn een verzamelnaam van specifieke vitamines en spoorelementen die onze weefsels en cellen beschermen tegen vrije radicalen. Het uitzonderlijk hoge gehalte aan antioxidanten maakt Açai een krachtpatser in het bestrijden van ziekten en het verminderen van ontstekingsreacties.

LAAG IN SUIKERS, WHAT ELSE?

Açai behoort tot de zeldzame vruchten met 0 g vruchtensuiker. Dit maakt het een perfect ingrediënt om toe te voegen aan je ontbijt, lunch of dessert, ook voor mensen met diabetes. Holy Berry heeft een ruim assortiment aan Açai producten, en zelfs wanneer we aan sommige producten wat natuurlijke suikers toevoegen, zorgen we er steeds voor dat het suikergehalte laag blijft. 

ZEG HALLO TEGEN ONMISBARE VETZUREN

Hoewel het misschien niet meteen in je opkomt, is de Açai bes de vrucht met het hoogste gehalte aan omega vetzuren. Sorry, avocadoliefhebbers, maar geen enkele vrucht kan deze superbes van zijn troon stoten! En wat het effect is van deze lading omega 3,6 en 9 vetzuren? Geen insulinepiek of hongerdip, een lange verzadiging na het eten ervan, een activatie van ontstekingsremmende processen binnen het lichaam en ten slotte een ondersteuning van het vetmetabolisme.

DE PROTEINESTRUCTUUR VAN EEN EI

Wist je dat de proteinestructuur van Açai vergelijkbaar is met dat van een ei? Dat is zeer uitzonderlijk voor een fruit! En dat is tegelijkertijd ook een van de redenenen waaromAçai zo geliefd is bij veganisten en atleten die op zoek zijn naar een protëinerijke maaltijd

AMINOZUREN TO THE RESCUE

Aminozuren, ook wel de bouwsteentjes van het lichaam én het immuunsysteem genaamd. De Açai bes bevat maar liefst 19 van de 22 aminozuren en helpt je op die manier een betere weerstand op te bouwen. Açai zet je dus best niet alleen in de zomer op je menu; in de wintermaanden bieden ze jou namelijk extra bescherming tegen de typische seizoenskwaaltjes. 

VEZELRIJK LEVEN

In slechts 100g bevat Açai 25% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels. Hierdoor draagt Açai bij aan een gezonde spijsvertering, biedt het een verzadigd gevoel na de maaltijd en vermindert het het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker.

Açai van de hoogste kwaliteit

Het klinkt misschien logisch, maar we vermelden het graag nog even voor de zekerheid: niet alle Açai pulp is van dezelfde kwaliteit. Maar we zouden Holy Berry niet zijn, moesten we niet steeds naar de hoogste kwaliteit streven. Drie factoren spelen daarbij een belangrijke rol: 

Afkomst Açai besjes

De Açai besjes van Holy Berry zijn afkomstig van wilpluk en niet van plantages. Onze Açai bessen groeien in het wild doorheen het Amazonewoud en worden slechts tweemaal per jaar geplukt door lokale stammen. Door op deze duurzame manier te werken is er geen negatieve impact op het woud en wordt monocultuur en uitputting van deze zeer rijke bodem vermeden.

Snelheid van het plukken

De tweede factor is de snelheid waarmee de besjes ontpit en ingevroren worden. Hoe sneller en efficiënter dit proces, hoe beter de nutriënten, smaak en kleur bewaard blijven. Heel veel dank aan onze leveranciers die er keer op keer voor zorgen dat onze Açai bessen op de meest efficiënte manier worden ontpit en ingevroreren.

"Special grade" Kwaliteitslabel

De verhouding water en Açai pulp speelt een belangrijke rol in de smaak én kwaliteit van de Açai. Holy Berry’s Açai bevat het hoogste percentage pulp en krijgt daarom het “Special Grade” kwaliteitslabel. Geen twijfel mogelijk, dus!  

Onze producten

Het verhaal achter onze producten

Wij streven naar ethische en duurzame handel, met aandacht voor zowel mens als natuur. Daarom werken we uitsluitend samen met gelijkgestemde partners (coöperaties), die in samenwerking met lokale gemeenschappen en volgens traditionele technieken op een milieuvriendelijke manier te werk gaan.

Wat houdt dit onder andere in? Onze Açai bessen groeien in het wild en niet op plantages. Op die manier zorgen we ervoor dat onze Açai plukkers geld verdienen zonder dat ze er hun land voor hoeven verkopen. Daarnaast bieden we lokale boeren de zekerheid van een stabiel en regelmatig inkomen door de Açai vruchten op een duurzame manier aan te kopen. Zonder dit gegarandeerde inkomen zouden de boeren gedwongen worden hun als "waardeloos" beschouwde land te verkopen, wat vaak leidt tot ontbossing.

Ontdek onze Açai producten