We kunnen talloze redenen opsommen waarom Açai zo bijzonder en onmisbaar in een gezond voedingspatroon. En omdat de besjes zo enorm lekker kunnen worden klaargemaakt, vergt het zelfs geen enkele moeite! Twijfel je toch nog?

Hieronder enkele redenen waarom deze power besjes een plekje verdienen op jouw dagelijkse menu.

 • Açai / Holy Berry / Antioxidanten

  Açai bevat maar liefst dubbel zoveel antioxidanten dan
  zijn broertje de blauwe bes! Antioxidanten zijn een verzamelnaam van specifieke vitamines en spoorelementen die onze weefsels
  en cellen beschermentegen vrije radicalen.
   Het uitzonderlijk hoge gehalte aan
  antioxidanten maakt Açai een krachtpatser in het bestrijden van ziekten en het
  verminderen van ontstekingsreacties.

 • Açai / Laag in Suikers / Holy Berry

  Açai behoort tot de zeldzame vruchten met 0 g vruchtensuiker. Dit maakt het een perfect ingrediënt om toe te voegen aan je ontbijt, lunch of dessert, ook voor mensen met diabetes. Holy Berry heeft een ruim assortiment aan Açai producten, en zelfs wanneer we aan sommige producten wat natuurlijke suikers toevoegen, zorgen we er steeds voor dat het suikergehalte laag blijft. 

 • Vezelrijk / Açai / Holy Berry

  In slechts 100g bevat
  Açai 25% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vezels
  . Hierdoor draagt Açai bij aan een gezonde spijsvertering,
  biedt het een verzadigd gevoel na de maaltijd en vermindert het het risico op
  hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker.

 • Omega Vetzuren / Açai / Holy Berry

  De Açai bes is de vrucht met het hoogste gehalte aan omega vetzuren. Sorry, avocadoliefhebbers, maar geen enkele vrucht kan deze superbes van zijn troon stoten! En wat het effect is van deze lading omega 3,6 en 9 vetzurenGeen insulinepiek of hongerdip, een lange
  verzadiging na het eten 
  ervan, een activatie van ontstekingsremmende processen binnen het lichaam en ten slotte een ondersteuning van het vetmetabolisme.

 • Açai / Holy Berry / Proteines

  Wist je dat de proteinestructuur van Açai vergelijkbaar is met dat van een ei? Dat is zeer uitzonderlijk voor een fruit! En dat is tegelijkertijd ook een van de redenenen waarom Açai zo geliefd is bij veganisten en atleten die op zoek zijn naar een protëinerijke maaltijd

 • Aminozuren / Açai / Holy Berry

  Aminozuren, ook wel de
  bouwsteentjes van het lichaam én het immuunsysteem genaamd. De Açai bes bevat maar liefst 19 van de 22 aminozuren en helpt je op die manier een betere weerstand op te bouwen. Açai zet je dus best niet alleen in de zomer op je menu; in de wintermaanden bieden ze jou namelijk extra bescherming tegen de typische seizoenskwaaltjes. 

 • Açai / Holy Berry / Nutriënten

  De Açai besjes bevatten meer dan 50 nutriënten, waarvan er veel uniek zijn aan de vruchtbare omgeving van het Amazonewoud.

 • anthocyanen / Açai / Holy Berry

  De karakteristieke donkere, bijna zwarte kleur van de Açai bes komt door de hoge hoeveelheid anthocyanen in de schil. Hoe intenser de kleur van een voedingsmiddel, hoe meer deze anti-oxidatief werkt en hoe voedzamer ze zijn.

1 van 8

Açai van de hoogste kwaliteit

Het klinkt misschien logisch, maar we vermelden het graag nog even voor de zekerheid: niet alle Açai pulp is van dezelfde kwaliteit. Maar we zouden Holy Berry niet zijn, moesten we niet steeds naar de hoogste kwaliteit streven.

Drie factoren spelen daarbij een belangrijke rol: 

Açai - Holy Berry - Amazonewoud

Afkomst Açai besjes

De Açai besjes van Holy Berry zijn afkomstig van wilpluk en niet van plantages. Onze Açai bessen groeien in het wild doorheen het Amazonewoud en worden slechts tweemaal per jaar geplukt door lokale stammen. Door op deze duurzame manier te werken is er geen negatieve impact op het woud en wordt monocultuur en uitputting van deze zeer rijke bodem
vermeden.

Açai / Duurzaamheid / Holy Berry / stabiel inkomen

Snelheid van het plukken

De tweede factor is de snelheid waarmee de besjes ontpit en ingevroren worden. Hoe sneller en efficiënter dit proces, hoe beter de nutriënten, smaak en kleur bewaard blijven. Heel veel dank aan onze leveranciers die er keer op keer voor zorgen dat onze Açai bessen op de meest efficiënte manier worden ontpit en ingevroreren.

Açai Bowl - Pure Pack - Guarana - Holy Berry - Açai

"Special grade" kwaliteitslabel

De verhouding water en Açai pulp speelt een belangrijke rol in de smaak én kwaliteit van de Açai. Holy Berry’s Açai bevat het hoogste percentage pulp en krijgt daarom het “Special Grade” kwaliteitslabel. Geen twijfel mogelijk, dus!

Ontdek onze Açai producten

Wil je thuis ook graag Açai Bowls, Smoothies of ander lekkers op tafel toveren? Neem dan zeker een kijkje naar welke Açai producten Holy Berry te bieden heeft.

E-shop bestsellers