Als je houdt van sporten kan het niet anders dan dat je houdt van Açai. Straffe en handige uitspraak voor een Açai-bessen-merk, dat beseffen we, maar luister even mee: 

Hoewel er slechts enkelingen de smaak van Açai niet appreciëren (we zijn er nog geen tegengekomen maar kom, we gaan ervan uit dat ze bestaan, zo arrogant zijn we ook weer niet) kan geen enkele sportieveling de natuurlijke voordelen van Açai bij het sporten ontkennen. Topsporters, amateursporters en occasionele sporters zijn het erover eens: de voedingswaarden van Açai zijn uitzonderlijk. Reden genoeg om Açai dagelijks op het menu te zetten. 

De powerbesjes zijn rijk aan aminozuren, energie, vezels, gezonde omega-vetzuren en laag aan suiker. Alle gezondheidsvoordelen en het effect op je sportprestaties ontdek je hieronder. Je zal zien, je hoeft geen Açai-bessen-merk te zijn om verliefd te worden op de kracht van dit heilige besje.

Power uit proteïne

Eén van de gezondste voordelen van Açai voor sporters? De eiwitstructuur! Zowel voor- als na het sporten is het van belang je spieren te voeden en te herstellen met voldoende én met de juiste eiwitten. Onder “juiste” eiwitten wordt verstaan dat ze een optimaal aminozuurprofiel hebben. Alle 9 van de essentiële aminozuren zijn dan aanwezig. Ondermeer eitjes en vlees hebben die eigenschap, maar gooi je het graag eens over een plantaardige boeg (we salute you!), dan is Açai je beste sportvriend. Power to the purple protein! 

Test het nu
Vijf voordelen aan Açai tijdens het sporten - Holy Berry - Açai

Boost je energie

Elke ervaren sporter zal je vertellen dat wat je eet vóór dat je een rondje gaat trainen van belang is voor je prestaties tijdens je workout. Om optimaal te presteren heb je voldoende energie nodig, en de Açai bes heeft die te over. Combineer de pure Açai bes met andere fruitsoorten voor extra koolhydraten en een killer energie boost. En eens je klaar bent met jouw intense sportbeurt? Ga dan voor een refill. Want met een fruitige Açai smoothie vul je de glycogeen reserves in je spieren aan om optimaal te herstellen. De verfrissing krijg je er gratis bij. 

Test het nu
  • Atletische antioxidanten

    Al eens gehoord van het volgende principe: hoe meer zuurstof je lichaam verbruikt en onder hoe meer stress je lichaam komt te staan, hoe meer vrije radicalen er in je lichaam zijn die schade kunnen aanrichten aan de cellen. En laat sporten net iets zijn die dat in de hand werkt. Uiteraard hoef je jouw wielren-plunje nu niet aan de haak te hangen, daar is sporten veel te gezond voor. Gelukkig bestaat er zoiets als antioxidanten: de natuurlijke werkpaarden die vrije radicalen tegengaan. Atleten en Açai-lovers rejoice! Want de Açai bes heeft uitstekende anti-oxidante eigenschappen. Het besje heeft één van de hoogste ORAC-waarden (een maatstaf voor de hoeveelheid antioxidanten) die je in de natuur kan terugvinden. Op die manier bevordert Açai het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Açai bowl op, en wielren-plunje aan dus! 

  • Loopt gesmeerd

    Je zou er niet meteen aan denken, maar Açai is één van de zeldzame fruitsoorten die rijk is aan omega-3 vetzuren, net als avocado. Omega-3 vetzuren helpen met het tegengaan van ontstekingen in het lichaam en helpen de bloedsomloop te verbeteren. Sporters zweren bij omega-3 vetzuren om hun gewrichten te ondersteunen. Voorzie dus ruim voldoende Açai in je dieet om elke sportsessie lekker gesmeerd te laten verlopen. 

  • Magische mineralen 

    Aaah de magie van mineralen bij het sporten. Bij het sporten is het belangrijk je botten goed te ondersteunen zodat je lichaam de impact ervan kan dragen. De gezonde Açai bes bevat een mooie hoeveelheid van het magisch mineraal calcium, die die functie gretig in de hand werkt. Nog zo’n magisch sport-mineraal waar de Açai-bes trots op kan zijn? Kalium! Kalium is een elektrolyt mineraal die ervoor zorgt dat het vocht in het lichaam op peil wordt gehouden én helpt met een goede spierwerking.Tijdens een intense sportsessie verlies je kalium door te zweten. Hou die reserves dus op de lekkerste manier in balans met een magische Açai smoothie.