• Het begin van het jaar gaat vaak gepaard met extra motivatie om goede gewoontes aan te nemen en positieve veranderingen in je leven door te voeren. Echter kan die motivatie na enkele weken wat vervagen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar enkele eenvoudige tips om die goede voornemens dit jaar wél vol te houden.

    Tatjana van Balance By Beyers schoot ons te hulp en gaf ons drie tips om gemotiveerd te blijven doorheen het jaar.

Zeg vaarwel tegen strenge diëten!

Er is nog maar zelden iets goeds voortgevloeid uit het volgen van een streng dieet. Dus waarom zou je het dit jaar opnieuw proberen? In plaats van te focussen op wat je niet mag eten of drinken, kijk je beter naar wat je kunt toevoegen. Voeg voedzame ingrediënten toe aan je huidige menu - denk aan kleurrijk en voedzaam fruit (zoals Açai besjes), bladgroenten en gezonde granen. Deze kleine veranderingen kunnen een grote impact hebben op zowel je gezondheid, als je humeur ;)! 

Beweging kan LEUK zijn!

Als je de kriebels krijgt van alleen nog maar te denken aan de sportschool, dan wordt het dringend tijd dat je op zoek gaat naar andere activiteiten die je in beweging brengen.  

Zoek verschillende activiteiten op en experimenteer totdat je die ene activiteit vindt waar jij plezier uit haalt. Of het nu de meditatieve rust van yoga is, de adrenalinekick van fietsen of het sociale aspect van groepstrainingen. Zolang je er plezier en motivatie uithaalt, zit je goed! Voeg daarnaast nog een verfrissende Açai smoothie toe aan je post workout routine en je zult snel verslaafd geraken aan zowel het bewegen als de heerlijke Açai smoothie achteraf. 

Zelfzorg is niet onderhandelbaar!

In de dagelijkse rush van het leven gebeurt het wel vaker dat zelfzorg onderaan het prioriteitenlijstje kom te staan. Het is echter essentieel om elke dag een paar minuutjes tijd voor jezelf te nemen en aandacht te besteden aan je algehele welzijn. Of het nu gaat om mindfulness, ademhalingsoefeningen of een therapeutische schrijfsessie, zorg ervoor dat jouw me-momentjes in 2024 bovenaan je to-do staan. Deze momenten zullen ervoor zorgen dat je beter uitgerust bent voor de dagelijkse uitdagingen en zullen motiveren om jouw goede gewoontes trouw te blijven. Win-win! 

  • Onthoud: vooruitgang, niet perfectie!

    Terwijl je fladdert doorheen het jaar, onthoud dan steeds dat het niet om perfectie gaat, maar om vooruitgang. Vier de kleine overwinningen, leer van de tegenslagen en blijf gefocust op de positieve veranderingen die je dagelijks opnieuw doorvoert.