Maak jij er een gewoonte van om elke dag een ontbijt voor jou en je oogappel(s) uit je mouw te toveren? Volgens voedingsexperten is het ontbijt voor kinderen nog steeds dé belangrijkste maaltijd van de dag. En hoe gezonder, hoe beter. Toch zou het ontbijt voor veel mama’s én papa’s een bijzonder stressvol moment zijn. En who are we kidding? Ook zonder kinderen is het vaak rushen om ‘s ochtends tijd te vinden voor een gezond ontbijt. Nog steeds benieuwd hoe Açai als ontbijt voor kinderen voor een gezond en stressvrij moment kan zorgen? Goed.

Een nieuw jaar staat symbool voor een frisse start en is het ideale moment om slechte gewoontes aan te pakken. Dus als Açai nog niet op jouw lijst met recepten van gezonde ontbijtjes staat, kan je deze blauwe superbes er maar beter meteen aan toevoegen. Ze wordt niet alleen gesmaakt door de kleinste mondjes, maar bevat ook 25% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vezels, is zeer hoog in antioxidanten én draagt bij tot  een goede hersenontwikkeling dankzij de hoge dosis omega vetzuren. Het resultaat: genoeg energie om een hele ochtend achter een schoolbank of bureau in volle concentratie door te komen zonder snoepen of snacken.

“Is dat niet te tijdrovend, zo’n açai bowl of shake maken? En welke ingrediënten hebben we daar allemaal wel niet voor nodig?”, horen we je al zuchtend denken.

Meer dan 5 minuten van je tijd, enkele pakjes licht ontdooide Açai, plantaardige melk of yoghurt en wat verse banaan, bij voorkeur allemaal biologisch, heb je niet nodig! Mix alles in een blender of met een staafmixer en werk af met de suikerarme granola et voilà. Als het nog een beetje sneller moet gaan, leg dan een pakje Açai & guarana de avond ervoor in de koelkast of de ochtend zelf in lauw water en meng met (plantaardige) yoghurt. PS: we zullen het niet verklappen als je Açai bowl of shake er niet instagram-perfect uitziet.

Ontdek ons super eenvoudig recept voor een
klassieke Açai bowl 
hier

Açai bowl - kinderen - gezond - ontbijt
Açai bowl - kinderen - gezond - ontbijt
Açai bowl - kinderen - gezond - ontbijt