Hier zijn we weer met een leuk interview voor jullie. Deze keer met de goedlachse Açai-lover Elke Van Den Borre. Elke begon op jonge leeftijd als model en groeide uit tot travelblogster. Vandaag is ze de trotse eigenares van haar eigen reisbureau Soul & Charm. In dit interview kom jij te weten hoe Elke in de travelblog wereld is terecht gekomen, welke impact Corona op haar leven heeft gehad én geeft ze jullie enkele travel tips mee.

 • Hallo Elke, eerst en vooral hartelijk bedankt om eventjes tijd te maken voor dit interview. Zoals altijd vragen we om een korte inleiding te geven over jezelf en jouw professionele activiteiten.

  Ik ben Elke Van Den Borre, 34 jaar. Ik heb schoonheidsverzorging gestudeerd in het middelbaar en nadien ben ik direct modellenwerk beginnen doen. Ik heb dat fulltime als zelfstandige gedaan tot ongeveer 1,5 jaar geleden. Door mijn grote passie voor reizen ben ik in 2020 mijn eigen reisbureau Soul & Charm gestart. Daar ben ik nu fulltime mee bezig en ik doe af en toe ook nog wat modellenwerk.

 • Hoe ben jij in de travel blog wereld terecht gekomen? 

  Ik ben er als het ware in gerold. Vroeger was wat ik postte op Instagram eigenlijk een mix van mijn modellenwerk en reizen, en toen merkte ik dat mijn reisfoto’s veel meer succes hadden dan mijn andere foto’s. Mensen zoeken vaak iets inspirerend, eens iets anders. Modellenwerk was namelijk niets nieuws. Een foto in profiel doet de mensen niet zoveel, of toch alleszins niet van mij. (lacht)

 • Was je reeds een fervente reiziger? 

  Ja, dat zit van kinds af aan in mij. Wij gingen altijd binnen Europa en ik droomde ervan om ver te reizen en nieuwe culturen te leren kennen. Ik vind het fantastisch om mij onder te dompelen in de cultuur, zodat ik het gevoel heb dat ik daar echt ben geweest. Ik moet ook het hele land gezien hebben. Zo slaap ik telkens op verschillende plekken en op die manier leer je telkens ook nieuwe plaatsen ontdekken.

 • Je vertelde reeds dat jouw werk vooral bestaat uit enerzijds modellenwerk en anderzijds travel bloggen. Heb jij daarnaast nog een andere activiteit?

  Een paar maanden voor Corona ben ik met Soul & Charm begonnen. Ik ben dat gestart omdat ik zelf vroeger nooit mijn goesting vond in een reisbureau. Vaak boden ze mij grootschalige, all-in hotels aan die dan ook nog eens duur waren. Mijn zoektocht naar iets betaalbaars in combinatie met iets charmants, iets met een ziel in, leidde vaak tot niets.

 • En toen heb je dus Soul & Charm opgericht. Voor wat staat Soul & Charm en voor wie is het bedoeld?

  Soul & Charm staat voor reizen met charme. Denk maar aan boutique hotels, glamping, ecolodges… Alles met veel charme, maar daarom niet onbetaalbaar. De focus ligt vooral op de ‘betere’ middenklasse. Het merendeel van mijn klanten zijn koppels die iets romantisch willen. Daarnaast heb ik ook af en toe gezinnen die eens iets anders, iets unieks zoeken om te doen met hun kinderen. Het is echt een fulltime bezigheid, en daarnaast doe ik ook nog modellenwerk. Dus je kan wel stellen dat ik het héél druk heb nu!

  En probeer gewoon eens een receptje te maken waarbij je bij de ene versie bioproducten gebruikt en bij de andere non-bio producten en doe een smaaktest. Gebruik hierbij zeker aardappelen, tomaten, wortels en courgettes want bij deze groenten is het smaakverschil enorm!

 • In hoeverre is jouw wereld, en zijn jouw activiteiten veranderd in het afgelopen Corona jaar? 

  Ik heb Soul & Charm een paar maanden voor Corona opgestart en dat is direct heel goed gegaan. Maar dan kwam Corona en viel alles stil natuurlijk. Ik had enkele maanden geen aanvragen meer, waarop ik besliste om zélf te gaan reizen. Ik ben toen naar Jordanië geweest en meteen daarna kreeg ik opnieuw veel aanvragen van mensen die wilden gaan reizen. Sinds dan is het super druk. Toch merk ik wel dat de Belgen eerder voor Europese bestemmingen kiezen, terwijl ik vóór Corona heel veel exotische bestemmingen inboekte voor mijn klanten.

  Het is enorm belangrijk dat je kiest voor producten/ingrediënten waarin de juiste type vetten aanwezig zijn. Als het gaat om verzadigde vetten, vind ik het belangrijk om te kiezen voor natuurlijke bronnen zoals kokosolie, room, grasgevoerde boter, ghee, notenpasta, cacaoboter, MCT-olie,… In het rijtje van enkelvoudig onverzadigde vetten ga ik voor avocado’s, noten, olijven en extra vierge olijfolie. Tenslotte kies ik voor vette vis, onbewerkt vlees, eieren en chia- en lijnzaad als meervoudig onverzadigde vetten.

 • Hoe zie jij de reis toekomst?

  De schrik voor corona zit er toch nog wat in, waardoor mensen afkeer hebben van een massa volk in grote all-in hotels. Daarom denk ik dat de kleine boutique hotels gaan (blijven) ‘boomen’. In het algemeen denk ik dat de reissector goed zal blijven gaan. Ik merk dat mensen meer en meer op zoek zijn naar luxe en unieke reiservaringen dan echt materiële dingen, en laat dat nu nét iets zijn waar de reissector een antwoord op kan bieden! Ik zie de reis toekomst dus wel rooskleurig in.

 • Heb jij enkele tips voor onze fans die aan het travel bloggen willen gaan?

  Het is volgens mij belangrijk om uw eigen stijl te behouden. Je kan natuurlijk altijd inspiratie opdoen bij anderen, maar geef er dan ook een persoonlijke twist aan zodat mensen u meteen herkennen. Bovendien is het cruciaal om één niche te kiezen. Ik hou persoonlijk meer van niet te veel ‘ik’ en meer achtergrond, meer ‘views’. Bij mij werkt dat enorm. Ik denk dat andere mensen moeten uittesten wat werkt bij hen.

 • Aangezien je zelf vaak reist en nu ook jouw eigen reisbureau hebt opgericht, zou je eventueel enkele travel tips met ons willen delen?

  Met veel plezier! Zelf ben ik een huge Azië fan. Vietnam, Cambodja, Indonesië… you name it! Daarnaast hou ik ook van het Midden-Oosten. Denk maar aan Oman, Jordanië… Bovendien is het ook echt niet duur. In Jordanië bijvoorbeeld heb je heel veel variatie zoals de Dode Zee, het stadje Petra. En tijdens Corona is het daar enorm rustig. Petra is echt een must-see! Het is niet voor niets één van de zeven wereldwonderen.

 • Ben je Açai tegengekomen op één van jouw reizen en zo ja, hoe hadden ze het bereid?

  Natuurlijk! Vooral op exotische bestemmingen ben ik deze al tegengekomen. Vaak wordt de Açai verwerkt tot een heerlijke smoothiebowl, met als topping veel fruit en granola. Echt zalig!

 • Ten slotte Elke, wat is jouw favoriete Açai gerechtje?

  Ik eet supergraag een klassieke Açai bowl met als topping exotische vruchten. Denk maar aan mango, passievrucht, ananas… Ik hou echt van dat zoete. Dan strooi ik er nog wat granola op en voilà, klaar!

Enorm bedankt Elke voor dit interessante interview. Nog heel veel succes gewenst met jouw reisbureau Soul & Charm, jouw modellenwerk en alle andere toekomstplannen!